题目
You never see him, but they’re with you every time you fly. They record where you are going, how fast you’re traveling and whether everything on your airplane is functioning normally. Their ability to withstand almost any disaster makes them seem like something out of a comic book. They’re known as the black box. When planes fall from the sky, as a Yemeni airliner did on its way to Comoros Islands in the India ocean June 30, 2009, the black box is the best bet for identifying what went wrong. So when a French submarine (潜水艇) detected the device’s homing signal five days later, the discovery marked a huge step toward determining the cause of a tragedy in which 152 passengers were killed. In 1958, Australian scientist David Warren developed a flight-memory recorder that would track basic information like altitude and direction. That was the first mode for a black box, which became a requirement on all U.S. commercial flights by 1960. Early models often failed to withstand crashes, however, so in 1965 the device was completely redesigned and moved to the rear of the plane – the area least subject to impact – from its original position in the landing wells (起落架舱). The same year, the Federal Aviation Authority required that the boxes, which were never actually black, be painted orange or yellow to aid visibility. Modern airplanes have two black boxes: a voice recorder, which tracks pilots’ conversations, and a flight-data recorder, which monitors fuel levels, engine noises and other operating functions that help investigators reconstruct the aircraft’s final moments. Placed in an insulated (隔绝的) case and surrounded by a quarter-inch-thick panels of stainless steel, the boxes can withstand(抵挡)massive force and temperatures up to 2,000℉. When submerged(潜入水中), they’re also able to emit signals from depths of 20,000 ft. Experts believe the boxes from Air France Flight 447, which crashed near Brazil on June 1,2009, are in water nearly that deep, but statistics say they’re still likely to turn up. In the approximately 20 deep-sea crashes over the past 30 years, only one plane’s black boxes were never recovered1.What does the author say about the black box?A.It ensures the normal functioning of an airplaneB.The idea for its design comes from a comic bookC.Its ability to ward off disasters is incredibleD.It is an indispensable device on an airplane2.What information could be found from the black box on the Yemeni airliner?A.Data for analyzing the cause of the crashB.The total number of passengers on boardC.The scene of the crash and extent of the damageD.Homing signals sent by the pilot before the crash3.Why was the black box redesigned in 1965?A.New materials became available by that timeB.Too much space was needed for its installationC.The early models often got damaged in the crashD.The early models didn’t provide the needed data4.What do we know about the black boxes from Air France Flight 447?A.There is still a good chance of their being recoveredB.There is an urgent need for them to be reconstructedC.They have stopped sending homing signalsD.They were destroyed somewhere near Brazil
You never see him, but they’re with you every time you fly. They record where you are going, how fast you’re traveling and whether everything on your airplane is functioning normally. Their ability to withstand almost any disaster makes them seem like something out of a comic book. They’re known as the black box.
When planes fall from the sky, as a Yemeni airliner did on its way to Comoros Islands in the India ocean June 30, 2009, the black box is the best bet for identifying what went wrong. So when a French submarine (潜水艇) detected the device’s homing signal five days later, the discovery marked a huge step toward determining the cause of a tragedy in which 152 passengers were killed.
In 1958, Australian scientist David Warren developed a flight-memory recorder that would track basic information like altitude and direction. That was the first mode for a black box, which became a requirement on all U.S. commercial flights by 1960. Early models often failed to withstand crashes, however, so in 1965 the device was completely redesigned and moved to the rear of the plane – the area least subject to impact – from its original position in the landing wells (起落架舱). The same year, the Federal Aviation Authority required that the boxes, which were never actually black, be painted orange or yellow to aid visibility.
Modern airplanes have two black boxes: a voice recorder, which tracks pilots’ conversations, and a flight-data recorder, which monitors fuel levels, engine noises and other operating functions that help investigators reconstruct the aircraft’s final moments. Placed in an insulated (隔绝的) case and surrounded by a quarter-inch-thick panels of stainless steel, the boxes can withstand(抵挡)massive force and temperatures up to 2,000℉. When submerged(潜入水中), they’re also able to emit signals from depths of 20,000 ft. Experts believe the boxes from Air France Flight 447, which crashed near Brazil on June 1,2009, are in water nearly that deep, but statistics say they’re still likely to turn up. In the approximately 20 deep-sea crashes over the past 30 years, only one plane’s black boxes were never recovered
- 1.
What does the author say about the black box?
- A.It ensures the normal functioning of an airplane
- B.The idea for its design comes from a comic book
- C.Its ability to ward off disasters is incredible
- D.It is an indispensable device on an airplane
- A.
- 2.
What information could be found from the black box on the Yemeni airliner?
- A.Data for analyzing the cause of the crash
- B.The total number of passengers on board
- C.The scene of the crash and extent of the damage
- D.Homing signals sent by the pilot before the crash
- A.
- 3.
Why was the black box redesigned in 1965?
- A.New materials became available by that time
- B.Too much space was needed for its installation
- C.The early models often got damaged in the crash
- D.The early models didn’t provide the needed data
- A.
- 4.
What do we know about the black boxes from Air France Flight 447?
- A.There is still a good chance of their being recovered
- B.There is an urgent need for them to be reconstructed
- C.They have stopped sending homing signals
- D.They were destroyed somewhere near Brazil
- A.
题目解答
答案
CACA
试题分析:
1.C细节题。由Their ability to withstand almost any disaster makes them seem like something out of a comic book. They’re known as the black box.可知其抵御灾害的能力是令人难以置信的,故选C
2.A 由第二段第1,2行When planes fall from the sky, as a Yemeni airliner did on its way to Comoros Islands in the India ocean June 30, 2009, the black box is the best bet for identifying what went wrong.可知,这个黑匣子里面有很多的数据可供分析使用,故A正确。
3.C倒数第二段Early models often failed to withstand crashes, however, so in 1965 the device was completely redesigned…文中提到,早期的黑匣子经常抗不住空难的破坏(failed to withstand crashes),因此在1965年,黑匣子重新设计(redesigned),所以答案为C。
4.A最后一段Experts believe the boxes from Air France Flight 447, which crashed near Brazilon June 1,2009, are in water nearly that deep, but statistics say they're still likely to turn up. In the approximately 20 deep-sea crashes over the past 30 years, only one plane's black boxes were never recovered.文中提到,专家相信法航447号的黑匣子是在水下20000英尺的深度,接着指出,但是统计数据显示他们仍然可能出现,即有可能被找到,接下来的具体统计数据也进一步说明了这一点,所以答案为A。
考点:考查科普类短文阅读
点评:本文主要讲了“黑匣子”的一些相关事宜。对于推理题的考查较多,在解答这类问题时要求学生抓住题干文字信息,采用针对性方法进行阅读,根据词义关系推断具体细节,结合上下文提供的语境和信息进行概括和判断。
试题分析:
1.C细节题。由Their ability to withstand almost any disaster makes them seem like something out of a comic book. They’re known as the black box.可知其抵御灾害的能力是令人难以置信的,故选C
2.A 由第二段第1,2行When planes fall from the sky, as a Yemeni airliner did on its way to Comoros Islands in the India ocean June 30, 2009, the black box is the best bet for identifying what went wrong.可知,这个黑匣子里面有很多的数据可供分析使用,故A正确。
3.C倒数第二段Early models often failed to withstand crashes, however, so in 1965 the device was completely redesigned…文中提到,早期的黑匣子经常抗不住空难的破坏(failed to withstand crashes),因此在1965年,黑匣子重新设计(redesigned),所以答案为C。
4.A最后一段Experts believe the boxes from Air France Flight 447, which crashed near Brazilon June 1,2009, are in water nearly that deep, but statistics say they're still likely to turn up. In the approximately 20 deep-sea crashes over the past 30 years, only one plane's black boxes were never recovered.文中提到,专家相信法航447号的黑匣子是在水下20000英尺的深度,接着指出,但是统计数据显示他们仍然可能出现,即有可能被找到,接下来的具体统计数据也进一步说明了这一点,所以答案为A。
考点:考查科普类短文阅读
点评:本文主要讲了“黑匣子”的一些相关事宜。对于推理题的考查较多,在解答这类问题时要求学生抓住题干文字信息,采用针对性方法进行阅读,根据词义关系推断具体细节,结合上下文提供的语境和信息进行概括和判断。
解析
步骤 1:理解问题
问题要求我们从文章中找出关于黑匣子的描述,以及在不同情况下黑匣子的作用和设计变化。
步骤 2:分析选项
1. 选项A:黑匣子确保飞机的正常运行。文章中没有提到黑匣子确保飞机的正常运行,而是记录飞行数据。
2. 选项B:黑匣子的设计灵感来自漫画书。文章中提到黑匣子的抗灾能力使其看起来像漫画书中的人物,但没有说设计灵感来自漫画书。
3. 选项C:黑匣子的抗灾能力令人难以置信。文章中提到黑匣子能够承受几乎任何灾难,这确实令人难以置信。
4. 选项D:黑匣子是飞机上不可或缺的设备。文章中提到黑匣子是所有美国商业航班的必备设备,因此它是不可或缺的。
步骤 3:分析问题2
选项A:从也门航空公司的黑匣子中可以找到分析坠机原因的数据。文章中提到黑匣子是确定坠机原因的最佳选择,因此可以找到分析坠机原因的数据。
步骤 4:分析问题3
选项C:早期的黑匣子在坠机时经常受损。文章中提到早期的黑匣子经常无法承受坠机的冲击,因此在1965年进行了重新设计。
步骤 5:分析问题4
选项A:法航447航班的黑匣子仍然有可能被找到。文章中提到专家相信法航447航班的黑匣子在水下20000英尺的深度,但统计数据表明它们仍然可能出现。
问题要求我们从文章中找出关于黑匣子的描述,以及在不同情况下黑匣子的作用和设计变化。
步骤 2:分析选项
1. 选项A:黑匣子确保飞机的正常运行。文章中没有提到黑匣子确保飞机的正常运行,而是记录飞行数据。
2. 选项B:黑匣子的设计灵感来自漫画书。文章中提到黑匣子的抗灾能力使其看起来像漫画书中的人物,但没有说设计灵感来自漫画书。
3. 选项C:黑匣子的抗灾能力令人难以置信。文章中提到黑匣子能够承受几乎任何灾难,这确实令人难以置信。
4. 选项D:黑匣子是飞机上不可或缺的设备。文章中提到黑匣子是所有美国商业航班的必备设备,因此它是不可或缺的。
步骤 3:分析问题2
选项A:从也门航空公司的黑匣子中可以找到分析坠机原因的数据。文章中提到黑匣子是确定坠机原因的最佳选择,因此可以找到分析坠机原因的数据。
步骤 4:分析问题3
选项C:早期的黑匣子在坠机时经常受损。文章中提到早期的黑匣子经常无法承受坠机的冲击,因此在1965年进行了重新设计。
步骤 5:分析问题4
选项A:法航447航班的黑匣子仍然有可能被找到。文章中提到专家相信法航447航班的黑匣子在水下20000英尺的深度,但统计数据表明它们仍然可能出现。