题目
Passage 2Questions 36 to 40 are based on the following passageFor most of us, having drinking water is a privilege we often take for granted. Yet in several regions of Africa, there is serious shortage of freshwater. Researchers have been developing methods to collect moisture from fog for daily water use as if it were rainwater. The difference is that fog is simply more common than rain. Fog forms when the land releases heat at night. As the ground cools down, it causes water molecules in the air to condense.Fog collection works by utilizing mesh (网状物)hung in the air. The mesh is spread between two poles facing the general direction of the wind. The wind naturally pushes the fog toward the mesh, where water accumulates. As the water drops get bigger, they flow down to a pipe into a tank. This method can produce around 20 gallons (加仑)of water per mesh, which is enough for a family's daily needs. The entire system is also low-maintenance without the need for electricity.The steady supply of water has allowed communities to develop in many other ways. Locals no longer fall victim to water anxiety or the constant worry of finding water. Women can spend more time taking care of their children instead of walking long distances to collect water. The improved facilities have also opened opportunities for men to work consistent jobs.While this solution has helped many communities globally, it presents future questions. For one, such systems work best in rural regions. They don't work in cities for lack of space. Secondly, atmospheric water only makes up 0.004% of the freshwater found on the planet. Therefore, this system can only help small communities. Furthermore, climate change also affects the amount of fog in a region's climate, so there may also be a limit to how long this system can work. Which of the following is the best title for the passage?A. More Victims to Water ShortageB. The Importance of FreshwaterC. Harvesting Water from AirD. An Easy Way to Collect Rainwater
Passage 2Questions 36 to 40 are based on the following passageFor most of us, having drinking water is a privilege we often take for granted. Yet in several regions of Africa, there is serious shortage of freshwater. Researchers have been developing methods to collect moisture from fog for daily water use as if it were rainwater. The difference is that fog is simply more common than rain. Fog forms when the land releases heat at night. As the ground cools down, it causes water molecules in the air to condense.Fog collection works by utilizing mesh (网状物)hung in the air. The mesh is spread between two poles facing the general direction of the wind. The wind naturally pushes the fog toward the mesh, where water accumulates. As the water drops get bigger, they flow down to a pipe into a tank. This method can produce around 20 gallons (加仑)of water per mesh, which is enough for a family's daily needs. The entire system is also low-maintenance without the need for electricity.The steady supply of water has allowed communities to develop in many other ways. Locals no longer fall victim to water anxiety or the constant worry of finding water. Women can spend more time taking care of their children instead of walking long distances to collect water. The improved facilities have also opened opportunities for men to work consistent jobs.While this solution has helped many communities globally, it presents future questions. For one, such systems work best in rural regions. They don't work in cities for lack of space. Secondly, atmospheric water only makes up 0.004% of the freshwater found on the planet. Therefore, this system can only help small communities. Furthermore, climate change also affects the amount of fog in a region's climate, so there may also be a limit to how long this system can work.
Which of the following is the best title for the passage?
- A. More Victims to Water Shortage
- B. The Importance of Freshwater
- C. Harvesting Water from Air
- D. An Easy Way to Collect Rainwater
题目解答
答案
C. Harvesting Water from Air
解析
步骤 1:理解文章内容
文章主要讲述了在非洲某些地区,由于淡水短缺,研究人员开发了一种从雾中收集水分的方法,以供日常使用。这种方法利用网状物收集雾中的水分,然后通过管道流入储水罐,为家庭提供足够的日常用水。这种方法不仅低维护,而且不需要电力。此外,文章还提到这种方法对社区的发展有积极影响,但也存在一些限制,如只适用于农村地区,不适用于城市,以及受气候变化的影响等。
步骤 2:分析选项
A. More Victims to Water Shortage(更多的水短缺受害者):文章虽然提到了水短缺的问题,但主要讨论的是解决方法,而不是受害者。
B. The Importance of Freshwater(淡水的重要性):文章提到了淡水的重要性,但主要讨论的是从雾中收集水分的方法。
C. Harvesting Water from Air(从空气中收集水):这个选项准确地概括了文章的主要内容,即从雾中收集水分的方法。
D. An Easy Way to Collect Rainwater(一种收集雨水的简单方法):文章讨论的是从雾中收集水分,而不是收集雨水。
步骤 3:选择最佳标题
根据文章内容和选项分析,最佳标题应为C选项,因为它准确地概括了文章的主要内容。
文章主要讲述了在非洲某些地区,由于淡水短缺,研究人员开发了一种从雾中收集水分的方法,以供日常使用。这种方法利用网状物收集雾中的水分,然后通过管道流入储水罐,为家庭提供足够的日常用水。这种方法不仅低维护,而且不需要电力。此外,文章还提到这种方法对社区的发展有积极影响,但也存在一些限制,如只适用于农村地区,不适用于城市,以及受气候变化的影响等。
步骤 2:分析选项
A. More Victims to Water Shortage(更多的水短缺受害者):文章虽然提到了水短缺的问题,但主要讨论的是解决方法,而不是受害者。
B. The Importance of Freshwater(淡水的重要性):文章提到了淡水的重要性,但主要讨论的是从雾中收集水分的方法。
C. Harvesting Water from Air(从空气中收集水):这个选项准确地概括了文章的主要内容,即从雾中收集水分的方法。
D. An Easy Way to Collect Rainwater(一种收集雨水的简单方法):文章讨论的是从雾中收集水分,而不是收集雨水。
步骤 3:选择最佳标题
根据文章内容和选项分析,最佳标题应为C选项,因为它准确地概括了文章的主要内容。