题目
An idea that started in Seattle's public library has spread throughout America and beyond.The concept is simple:help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same time.In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all,the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus,as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools.The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched the"If All of Seattle Read the Same Book"project in 1998.Her original program used author visits,study guides and book discussion groups to bring people together with a book,but the idea has since expanded to many other American cities,and even to Hong Kong.In Chicago,the mayor appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the"One Book,One Chicago"program.As a result,reading clubs and neighborhood groups sprang up around the city.Across the US,stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character.The only problem arose in New York,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population.This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity (一致)can be achieved.Or it may show that New Yorkers rather missed the point,putting all their energy and passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.Ultimately,as Nancy points out,the level of success is not measured by how many people read a book,but by how many people are enriched by the process,or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.28.What is the purpose of the project launched by Nancy? ____ A.To invite authors to guide readers.B.To encourage people to read and share.C.To involve people in community service.D.To promote the friendship between cities.29.Why was it difficult for New Yorkers to carry out the project? ____ A.They had little interest in reading.B.They were too busy to read a book.C.They came from many different backgrounds.D.They lacked support from the local government.30.According to the passage,where would the project be more easily carried out? ____ A.In large communities with little sense of unity.B.In large cities where libraries are far from home.C.In medium-sized cities with a diverse population.D.In large towns where agreement can be quickly reached.31.According to Nancy,the degree of success of the project is judged by ____ .A.the careful selection of a proper bookB.the growing popularity of the writersC.the number of people who benefit from readingD.the number of books that each person reads.
An idea that started in Seattle's public library has spread throughout America and beyond.The concept is simple:help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same time.
In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all,the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus,as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools.The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched the"If All of Seattle Read the Same Book"project in 1998.Her original program used author visits,study guides and book discussion groups to bring people together with a book,but the idea has since expanded to many other American cities,and even to Hong Kong.
In Chicago,the mayor appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the"One Book,One Chicago"program.As a result,reading clubs and neighborhood groups sprang up around the city.Across the US,stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character.
The only problem arose in New York,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population.This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity (一致)can be achieved.Or it may show that New Yorkers rather missed the point,putting all their energy and passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.
Ultimately,as Nancy points out,the level of success is not measured by how many people read a book,but by how many people are enriched by the process,or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.
28.What is the purpose of the project launched by Nancy? ____
A.To invite authors to guide readers.
B.To encourage people to read and share.
C.To involve people in community service.
D.To promote the friendship between cities.
29.Why was it difficult for New Yorkers to carry out the project? ____
A.They had little interest in reading.
B.They were too busy to read a book.
C.They came from many different backgrounds.
D.They lacked support from the local government.
30.According to the passage,where would the project be more easily carried out? ____
A.In large communities with little sense of unity.
B.In large cities where libraries are far from home.
C.In medium-sized cities with a diverse population.
D.In large towns where agreement can be quickly reached.
31.According to Nancy,the degree of success of the project is judged by ____ .
A.the careful selection of a proper book
B.the growing popularity of the writers
C.the number of people who benefit from reading
D.the number of books that each person reads.
In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all,the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus,as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools.The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched the"If All of Seattle Read the Same Book"project in 1998.Her original program used author visits,study guides and book discussion groups to bring people together with a book,but the idea has since expanded to many other American cities,and even to Hong Kong.
In Chicago,the mayor appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the"One Book,One Chicago"program.As a result,reading clubs and neighborhood groups sprang up around the city.Across the US,stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character.
The only problem arose in New York,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population.This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity (一致)can be achieved.Or it may show that New Yorkers rather missed the point,putting all their energy and passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.
Ultimately,as Nancy points out,the level of success is not measured by how many people read a book,but by how many people are enriched by the process,or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.
28.What is the purpose of the project launched by Nancy? ____
A.To invite authors to guide readers.
B.To encourage people to read and share.
C.To involve people in community service.
D.To promote the friendship between cities.
29.Why was it difficult for New Yorkers to carry out the project? ____
A.They had little interest in reading.
B.They were too busy to read a book.
C.They came from many different backgrounds.
D.They lacked support from the local government.
30.According to the passage,where would the project be more easily carried out? ____
A.In large communities with little sense of unity.
B.In large cities where libraries are far from home.
C.In medium-sized cities with a diverse population.
D.In large towns where agreement can be quickly reached.
31.According to Nancy,the degree of success of the project is judged by ____ .
A.the careful selection of a proper book
B.the growing popularity of the writers
C.the number of people who benefit from reading
D.the number of books that each person reads.
题目解答
答案
答案:28-31BCDC
28.B. 细节理解题.由第二段The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the"If All of Seattle Read the Same Book"project in 1998.可知南希发起这个项目的目的是为了鼓励人们读书并分享读书心得,故选B.
29.C. 推理判断题.由第四段The only problem arose in New York,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population.This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity(一致)can be achieved.可知纽约人口众多,且每个人背景不同,在中等城市和大城镇里这个项目容易展开的原因是这些地方更容易取得一致性.由此可推出这项工程在纽约不容易开展的原因是:纽约人的背景各不相同.故选C.
30.D.细节理解题.由第四段This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity(一致)can be achieved.可知这个项目在容易取得一致性的中等城市和大城镇里更容易展开,故选D.
31.C. 细节理解题.由最后一段Ultinatel was Nancy points out,the level of sucicess is not meastured by how many people read a book,but by how many people are enriched by the process.or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.可知南希认为这个项目成功的程度不是用多少人读一本书来衡量,而是由多少人从这个过程中受益来决定的.故选C.
28.B. 细节理解题.由第二段The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the"If All of Seattle Read the Same Book"project in 1998.可知南希发起这个项目的目的是为了鼓励人们读书并分享读书心得,故选B.
29.C. 推理判断题.由第四段The only problem arose in New York,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population.This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity(一致)can be achieved.可知纽约人口众多,且每个人背景不同,在中等城市和大城镇里这个项目容易展开的原因是这些地方更容易取得一致性.由此可推出这项工程在纽约不容易开展的原因是:纽约人的背景各不相同.故选C.
30.D.细节理解题.由第四段This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity(一致)can be achieved.可知这个项目在容易取得一致性的中等城市和大城镇里更容易展开,故选D.
31.C. 细节理解题.由最后一段Ultinatel was Nancy points out,the level of sucicess is not meastured by how many people read a book,but by how many people are enriched by the process.or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.可知南希认为这个项目成功的程度不是用多少人读一本书来衡量,而是由多少人从这个过程中受益来决定的.故选C.