四、Passage 1 (总题数:1,分数:10.00)"If you want to see a thing well, reach out (伸出手) and touch it!" That may seem a strange thing to say. But touching things can help you to see them better. Your eyes can tell you that a glass ball is round. But by holding it in your hands, you can feel how smooth (光滑) and cool the ball is. You can feel how heavy the glass is. When you feel all these about the ball, you really see it. With your skin, you can feel better. For example, your fingers can tell the difference between two coins in your pocket. You can feel a little drop of water on the back of your hand, too. All children soon learn what "Don"t touch!" means. They hear it often. Yet most of us keep on touching things as we grow up. In shops, we touch things as we might buy: food, clothes. To see something well, we have to touch it. There are ways of learning to see well by feeling. One way is to close your eyes and try to feel everything that is touching your skin. Feel the shoes on your feet, the clothes on your body, the air on your skin. At first, it is not easy to feel these things. You are too used to (习惯于) them! Most museums are just for looking. But today some museums have some things to touch. Their signs say, "Do touch!" There you can feel everything on show. If we want to see better, reach out and touch. Then you will really see!(分数:10.00)(1).By touching things,______.(分数:2.00) A.you will have a strange feeling B.you will learn how to reach out your hand C.you can know them better √ D.you can tell what colors they are
四、Passage 1 (总题数:1,分数:10.00)
"If you want to see a thing well, reach out (伸出手) and touch it!" That may seem a strange thing to say. But touching things can help you to see them better. Your eyes can tell you that a glass ball is round. But by holding it in your hands, you can feel how smooth (光滑) and cool the ball is. You can feel how heavy the glass is. When you feel all these about the ball, you really see it. With your skin, you can feel better. For example, your fingers can tell the difference between two coins in your pocket. You can feel a little drop of water on the back of your hand, too. All children soon learn what "Don"t touch!" means. They hear it often. Yet most of us keep on touching things as we grow up. In shops, we touch things as we might buy: food, clothes. To see something well, we have to touch it. There are ways of learning to see well by feeling. One way is to close your eyes and try to feel everything that is touching your skin. Feel the shoes on your feet, the clothes on your body, the air on your skin. At first, it is not easy to feel these things. You are too used to (习惯于) them! Most museums are just for looking. But today some museums have some things to touch. Their signs say, "Do touch!" There you can feel everything on show. If we want to see better, reach out and touch. Then you will really see!(分数:10.00)
(1).By touching things,______.(分数:2.00)
A.you will have a strange feeling
B.you will learn how to reach out your hand
C.you can know them better √
D.you can tell what colors they are
题目解答
答案
解析:[考点] 事实细节题 [解析] 题干大意为:通过触摸物体,______。根据文章第二段第二句话“By touching things can help you to see them better.”可知触摸可以帮助“你”更好地看清楚、了解它们。
(2).When people buy things in shops, they often ______.(分数:2.00)
A.buy them first
B.keep their right hands on them
C.ask about them
D.feel and touch them √
解析:[考点] 事实细节题 [解析] 题干大意为:人们在商店里购物时,他们经常______。根据文章第三段中“In shops, we touch things as we might buy: food, clothes.”及“There are ways of learning to see well by feeling...Feel the shoes on your feet, the clothes on your body, the air on your skin.”可知,人们购物时,通常会触摸或感觉物品。故本题选D。
(3).Why does it say "At first, it is not easy to feel these things"? Because ______.(分数:2.00)
A.the things are used by people, too
B.people feel the things too often √
C.people know how to use the things
D.the things are easy to feel
解析:[考点] 事实细节题 [解析] 题干大意为:为什么文章说“刚开始,不容易感受到这些事物?”因为______。根据本句话所在的下文“You are too used to them!”可知,不容易感受到的原因是人们都已经太习惯它们了。也即B项:人们经常感受这些事物。
(4).Which of the following is true?(分数:2.00)
A.Touching is more important than seeing.
B.Our feet, fingers, hands and skin can help us buy food.
C.People have to learn to see by feeling as they grow up.
D.Visitors can feel the things on show in some museums. √
解析:[考点] 事实细节题 [解析] 题干大意为:以下哪些是正确的?根据文章最后一段第二、三、四句可知,现在有些博物馆允许游客触摸所展示的物品。故D项正确。其余三项均不符合文意。
(5).Which of the following can be the best title of the story?(分数:2.00)
A.Touching by Feeling.
B.To See or to Feel?
C.To See Better—Touch. √
D.Ways of Feeling.
解析:[考点] 主旨大意题 [解析] 题干大意为:以下哪项是本文的最佳标题?本文通篇都在讲触摸能帮助人们更好地了解事物,故选C。
解析
题干要求我们选择一个选项,解释通过触摸物体,我们可以做什么。文章中提到,触摸物体可以帮助我们更好地了解它们。
步骤 2:分析选项
A. 你将有一种奇怪的感觉。
B. 你将学会如何伸出你的手。
C. 你可以更好地了解它们。
D. 你可以分辨它们的颜色。
步骤 3:选择正确答案
根据文章第二段第二句话“By touching things can help you to see them better.”可知,触摸可以帮助我们更好地了解物体。因此,选项C是正确的。