题目
The market for products designed specifically for older adults could reach ﹩30 billion by next year, and startups(初创公司) want in on the action. What they sometimes lack is feedback from the people who they hope will use their products. So Brookdale, the country's largest owner of retirement communication, has been inviting a few select entrepreneurs just to move in for a few days, show off their products and hear what the residents have to say. That's what brought Dayle Rodriguez, 28, all the way from England to the dining room of Brookdale South Bay in Torrance, California. Rodriguez is the community and marketing manager for a company called Sentab. The startups product. Sentab TV, enables older adults who may not be comfortable with computers to access email, video chat and social media using just their televisions and a remote control. "It's nothing new, it's nothing too complicated and it's natural because lots of people have TV remotes." says Roanguez. But none of that is the topic of conversation in the Brookdale dining room. Instead, Rodriguez solicits residents' advice on what he should get on his cheeseburger and how he should spend the afternoon Playing cards was on the agenda, as well as learning to play mahjong(麻将). Rodriguez says it's important that residents here don't feel like he's selling them something. I've had more feedback in a passive approach. "he says, "Playing pool, playing cards, having dinner, having lunch, all work better than going through a survey of questions. When they get to know me and to trust me, knowing for sure I'm not selling them something -there'll be more honest feedback from them. Rodriguez is just the seventh entrepreneur to move into one of Brookdale's 1, 100 senior living communities. Other new products in the program have included a kind of full-body blow dryer and specially designed clothing that allows people with disabilities to dress and undress themselves. "First and foremost, the residents love it. "says Smith. "It also provides Brookdale the opportunity to learn about and experience new technologies quickly and inexpensively and to make sure that we understand what residents want and need. Mary Lou Busch, 93, agreed to try the Sentab system. She tells Rodriguez that it might be good for someone, but not for her. "I have the computer and Face time, which I talk with my family on. " she explains. She also has an ipad and a smart phone. "So I do pretty much everything I need to do. Rodriguez takes it pretty well. "I' m not going to lie to you, I would've liked a more positive response. " he says. But "if people don't need it or want it, it's up to us to change, adapt it or make it more useful. To be fair, if Rodriguez had wanted feedback from some more technophobic(害怕技术的) seniors he might have ended up in the wrong Brookdale community. This one is located in the heart of Southem Califomia's aerospace corridor. Many residents have backgrounds in engineering, business and academic circles. But Rodriguez says he's still learning something important by moving into this Brookdale community: "People are more tech-skilled than we thought. And besides, where else would he learn to play mahjong?(1)What does the passage say about the startups?___A. They want to have a share of the seniors' goods marketB. They try to profit from promoting digital products to seniors.C. They invite seniors to their companies to try their productsD. They never lose time in upgrading products for seniors(2)Some entrepreneurs have been invited to Brookdale to___A. show senior residents how to use IT productsB. have an interview with potential customerC. conduct a survey of retirement communitiesD. collect residents' feedback on their products(3)What do we know about Sentab TV?___A. It is a digital TV which enjoys popularity among seniorsB. It is a TV specially designed for seniors to view programs.C. It is a communication system via TV instead of a computerD. It is a TV program catering to the interest of the elderly(4)Which of the following best explains "solicits" underlined in Paragraph 4?___A, rejectsB. offersC. voicesD. seeks(5)What does Rodriguez say is important in promoting products?___A. Knowing the likes and dislikes of customersB. Responding promptly to customer feedbackC. Winning trust from potential customersD. Demonstrating their superiority on the spot(6)What do we learn about the seniors in the Brookdale community?___A. Most of them enjoy a longer life than average people.B. They are quite at ease with high-tech productsC. Most of them are interested in using the Sentab.D. They have much in common with seniors elsewhere
The market for products designed specifically for older adults could reach ﹩30 billion by next year, and startups(初创公司) want in on the action. What they sometimes lack is feedback from the people who they hope will use their products. So Brookdale, the country's largest owner of retirement communication, has been inviting a few select entrepreneurs just to move in for a few days, show off their products and hear what the residents have to say.
That's what brought Dayle Rodriguez, 28, all the way from England to the dining room of Brookdale South Bay in Torrance, California. Rodriguez is the community and marketing manager for a company called Sentab. The startups product. Sentab TV, enables older adults who may not be comfortable with computers to access email, video chat and social media using just their televisions and a remote control.
"It's nothing new, it's nothing too complicated and it's natural because lots of people have TV remotes." says Roanguez.
But none of that is the topic of conversation in the Brookdale dining room. Instead, Rodriguez solicits residents' advice on what he should get on his cheeseburger and how he should spend the afternoon Playing cards was on the agenda, as well as learning to play mahjong(麻将).
Rodriguez says it's important that residents here don't feel like he's selling them something. I've had more feedback in a passive approach. "he says, "Playing pool, playing cards, having dinner, having lunch, all work better than going through a survey of questions. When they get to know me and to trust me, knowing for sure I'm not selling them something -there'll be more honest feedback from them.
Rodriguez is just the seventh entrepreneur to move into one of Brookdale's 1, 100 senior living communities. Other new products in the program have included a kind of full-body blow dryer and specially designed clothing that allows people with disabilities to dress and undress themselves.
"First and foremost, the residents love it. "says Smith. "It also provides Brookdale the opportunity to learn about and experience new technologies quickly and inexpensively and to make sure that we understand what residents want and need.
Mary Lou Busch, 93, agreed to try the Sentab system. She tells Rodriguez that it might be good for someone, but not for her.
"I have the computer and Face time, which I talk with my family on. " she explains. She also has an ipad and a smart phone. "So I do pretty much everything I need to do.
Rodriguez takes it pretty well.
"I' m not going to lie to you, I would've liked a more positive response. " he says. But "if people don't need it or want it, it's up to us to change, adapt it or make it more useful.
To be fair, if Rodriguez had wanted feedback from some more technophobic(害怕技术的) seniors he might have ended up in the wrong Brookdale community. This one is located in the heart of Southem Califomia's aerospace corridor. Many residents have backgrounds in engineering, business and academic circles.
But Rodriguez says he's still learning something important by moving into this Brookdale community: "People are more tech-skilled than we thought.
And besides, where else would he learn to play mahjong?
(1)What does the passage say about the startups?___
A. They want to have a share of the seniors' goods market
B. They try to profit from promoting digital products to seniors.
C. They invite seniors to their companies to try their products
D. They never lose time in upgrading products for seniors
(2)Some entrepreneurs have been invited to Brookdale to___
A. show senior residents how to use IT products
B. have an interview with potential customer
C. conduct a survey of retirement communities
D. collect residents' feedback on their products
(3)What do we know about Sentab TV?___
A. It is a digital TV which enjoys popularity among seniors
B. It is a TV specially designed for seniors to view programs.
C. It is a communication system via TV instead of a computer
D. It is a TV program catering to the interest of the elderly
(4)Which of the following best explains "solicits" underlined in Paragraph 4?___
A, rejects
B. offers
C. voices
D. seeks
(5)What does Rodriguez say is important in promoting products?___
A. Knowing the likes and dislikes of customers
B. Responding promptly to customer feedback
C. Winning trust from potential customers
D. Demonstrating their superiority on the spot
(6)What do we learn about the seniors in the Brookdale community?___
A. Most of them enjoy a longer life than average people.
B. They are quite at ease with high-tech products
C. Most of them are interested in using the Sentab.
D. They have much in common with seniors elsewhere
That's what brought Dayle Rodriguez, 28, all the way from England to the dining room of Brookdale South Bay in Torrance, California. Rodriguez is the community and marketing manager for a company called Sentab. The startups product. Sentab TV, enables older adults who may not be comfortable with computers to access email, video chat and social media using just their televisions and a remote control.
"It's nothing new, it's nothing too complicated and it's natural because lots of people have TV remotes." says Roanguez.
But none of that is the topic of conversation in the Brookdale dining room. Instead, Rodriguez solicits residents' advice on what he should get on his cheeseburger and how he should spend the afternoon Playing cards was on the agenda, as well as learning to play mahjong(麻将).
Rodriguez says it's important that residents here don't feel like he's selling them something. I've had more feedback in a passive approach. "he says, "Playing pool, playing cards, having dinner, having lunch, all work better than going through a survey of questions. When they get to know me and to trust me, knowing for sure I'm not selling them something -there'll be more honest feedback from them.
Rodriguez is just the seventh entrepreneur to move into one of Brookdale's 1, 100 senior living communities. Other new products in the program have included a kind of full-body blow dryer and specially designed clothing that allows people with disabilities to dress and undress themselves.
"First and foremost, the residents love it. "says Smith. "It also provides Brookdale the opportunity to learn about and experience new technologies quickly and inexpensively and to make sure that we understand what residents want and need.
Mary Lou Busch, 93, agreed to try the Sentab system. She tells Rodriguez that it might be good for someone, but not for her.
"I have the computer and Face time, which I talk with my family on. " she explains. She also has an ipad and a smart phone. "So I do pretty much everything I need to do.
Rodriguez takes it pretty well.
"I' m not going to lie to you, I would've liked a more positive response. " he says. But "if people don't need it or want it, it's up to us to change, adapt it or make it more useful.
To be fair, if Rodriguez had wanted feedback from some more technophobic(害怕技术的) seniors he might have ended up in the wrong Brookdale community. This one is located in the heart of Southem Califomia's aerospace corridor. Many residents have backgrounds in engineering, business and academic circles.
But Rodriguez says he's still learning something important by moving into this Brookdale community: "People are more tech-skilled than we thought.
And besides, where else would he learn to play mahjong?
(1)What does the passage say about the startups?___
A. They want to have a share of the seniors' goods market
B. They try to profit from promoting digital products to seniors.
C. They invite seniors to their companies to try their products
D. They never lose time in upgrading products for seniors
(2)Some entrepreneurs have been invited to Brookdale to___
A. show senior residents how to use IT products
B. have an interview with potential customer
C. conduct a survey of retirement communities
D. collect residents' feedback on their products
(3)What do we know about Sentab TV?___
A. It is a digital TV which enjoys popularity among seniors
B. It is a TV specially designed for seniors to view programs.
C. It is a communication system via TV instead of a computer
D. It is a TV program catering to the interest of the elderly
(4)Which of the following best explains "solicits" underlined in Paragraph 4?___
A, rejects
B. offers
C. voices
D. seeks
(5)What does Rodriguez say is important in promoting products?___
A. Knowing the likes and dislikes of customers
B. Responding promptly to customer feedback
C. Winning trust from potential customers
D. Demonstrating their superiority on the spot
(6)What do we learn about the seniors in the Brookdale community?___
A. Most of them enjoy a longer life than average people.
B. They are quite at ease with high-tech products
C. Most of them are interested in using the Sentab.
D. They have much in common with seniors elsewhere
题目解答
答案
1. A 细节理解题,对于文中提及的startup(初创公司)的细节内容的考察,根据关键词回文定位到第一段的首句"The market for products designed specifically for older adults could reach $30 billion by next year, and startups(初创公可) want in on the action"到明年,专为老年人设计的产品市场可能达到300亿美元,初创企业希望参与这一行动."",由此可见,startups的想要做的事是想要让一些上了年纪的客户使用他们的产品.故选A.
2. D 细节理解题,对于该题目是对 Brookdale公司邀请一些企业家的意图,根据题干关键词" Brookdale"及"Some entrepreneurs"回文定位到第一段第三句话"So Brookdale, the countrys largest owner of retirement communication, has been inviting a few select entrepreneurs Just to move in for a few days, show off their products and hear what the residents have to say因此,全国最大的退休交流公司布鲁克代尔一直在邀请一些有选择的企业家搬进来住几天,炫耀他们的产品,听听居民们怎么说",所以,Brookdale的意图是想要邀请这些企业家来收集顾客对其产品的反馈.故选D.
3. C 细节理解题,根据文中第二段第二句"The startups product, Senta TV, enables older adults who may not be comfortable with computers to access email, video chat and social media using just their televisions and a remote control Senta tv是一种初创产品,它能让那些对电脑不满意的老年人使用电视和遥控器来访问电子邮件、视频聊天和社交媒体"可知,sentabTV是一家为老年人提供可以替代电脑进行电子通讯的公司.故选C.
4. D 词义猜测题.根据划线词所在的句子"Instead, Rodriguez solicits residents' advice on what he should get on his cheeseburger and how he should spend the afternoon.相反,罗德里格兹( )当地居民的意见,让他们了解他应该在芝士汉堡上买什么,他应该如何度过下午."可以推测出solicits的意思是"征求意见",和seek一致.故选D.
5. C 细节理解题.根据题干中的关键信息,回文定位到第五段可知"when they get to know me and to trust me, knowing for sure 'm not selling them something- there will be more honest feedback from them当他们了解了我并信任我,知道肯定不会向他们推销什么东西时,他们会给出更诚实的反馈",因此,对于推销产品的关键点就是赢得客户的信任.故选C.
6. B 推理判断题,对布鲁克代尔社区的老人(the seniors in the Brookdale community)细节内容的推理;回文定位到第九段及第十段,根据"People are more tech-proficient than we thought"及"He might have ended up in the wrong Brookdale community. This one is located in the heart of Southern California's aerospace corridor. Many residents have backgrounds in engineering, business and academic circles人们对技术的熟练程度比我们想象中的要高,而且他可能会在错误的布鲁克代尔社区结束.这个位于南加州航空走廊的中心.许多居民有工程、商业和学术背景",可知这些老人对于高科技产品很在行.故选B.
2. D 细节理解题,对于该题目是对 Brookdale公司邀请一些企业家的意图,根据题干关键词" Brookdale"及"Some entrepreneurs"回文定位到第一段第三句话"So Brookdale, the countrys largest owner of retirement communication, has been inviting a few select entrepreneurs Just to move in for a few days, show off their products and hear what the residents have to say因此,全国最大的退休交流公司布鲁克代尔一直在邀请一些有选择的企业家搬进来住几天,炫耀他们的产品,听听居民们怎么说",所以,Brookdale的意图是想要邀请这些企业家来收集顾客对其产品的反馈.故选D.
3. C 细节理解题,根据文中第二段第二句"The startups product, Senta TV, enables older adults who may not be comfortable with computers to access email, video chat and social media using just their televisions and a remote control Senta tv是一种初创产品,它能让那些对电脑不满意的老年人使用电视和遥控器来访问电子邮件、视频聊天和社交媒体"可知,sentabTV是一家为老年人提供可以替代电脑进行电子通讯的公司.故选C.
4. D 词义猜测题.根据划线词所在的句子"Instead, Rodriguez solicits residents' advice on what he should get on his cheeseburger and how he should spend the afternoon.相反,罗德里格兹( )当地居民的意见,让他们了解他应该在芝士汉堡上买什么,他应该如何度过下午."可以推测出solicits的意思是"征求意见",和seek一致.故选D.
5. C 细节理解题.根据题干中的关键信息,回文定位到第五段可知"when they get to know me and to trust me, knowing for sure 'm not selling them something- there will be more honest feedback from them当他们了解了我并信任我,知道肯定不会向他们推销什么东西时,他们会给出更诚实的反馈",因此,对于推销产品的关键点就是赢得客户的信任.故选C.
6. B 推理判断题,对布鲁克代尔社区的老人(the seniors in the Brookdale community)细节内容的推理;回文定位到第九段及第十段,根据"People are more tech-proficient than we thought"及"He might have ended up in the wrong Brookdale community. This one is located in the heart of Southern California's aerospace corridor. Many residents have backgrounds in engineering, business and academic circles人们对技术的熟练程度比我们想象中的要高,而且他可能会在错误的布鲁克代尔社区结束.这个位于南加州航空走廊的中心.许多居民有工程、商业和学术背景",可知这些老人对于高科技产品很在行.故选B.