In England, people often talk about the weather because they can experience four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour Later clouds come, and then it rains hard. In the afternoon, the sky will be clear, the sun will begin to shine, and it will be sunny at this time of the day. In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes. When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞) or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them. If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day. 1. The best title (标题) for this passage is . A. Bad Seasons B. Summer or Winter C. The Weather in England D. Strange English People 2. From the story we know that when come, there is a heavy rain. A. sunshine and snow B. black clouds C. summer and winter D. spring and autumn 3. “people can also have summer in winters” means “it is sometimes too in winter.” A. warm B. cool C. cold D. rainy 4. What do English people often take A. A stick B. An umbrella or a raincoat. C. Clothes. D. A cooker. 5. Why do people in England often talk about the weather? A. Because they like the weather. B. Because they may experience four seasons in one day. C. Because they often need rainy weather. D. Because they want to be weather worker.
In England, people often talk about the weather because they can experience four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour Later clouds come, and then it rains hard. In the afternoon, the sky will be clear, the sun will begin to shine, and it will be sunny at this time of the day.
In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞) or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them. If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.
1. The best title (标题) for this passage is .
A. Bad Seasons
B. Summer or Winter
C. The Weather in England
D. Strange English People
2. From the story we know that when come, there is a heavy rain.
A. sunshine and snow
B. black clouds
C. summer and winter
D. spring and autumn
3. “people can also have summer in winters” means “it is sometimes too in winter.”
A. warm
B. cool
C. cold
D. rainy
4. What do English people often take
A. A stick
B. An umbrella or a raincoat.
C. Clothes.
D. A cooker.
5. Why do people in England often talk about the weather?
A. Because they like the weather.
B. Because they may experience four seasons in one day.
C. Because they often need rainy weather.
D. Because they want to be weather worker.
题目解答
答案
1.C;2.B;3.A;4.B;5.B.
解析
文章主要描述了英格兰天气的多变性,以及人们如何应对这种天气变化。文章提到,英格兰的天气变化非常快,一天之内可以经历四季的变化,因此人们经常谈论天气。此外,文章还提到,英格兰的天气有时在冬天会很暖和,有时在夏天会很冷,因此人们在出门时通常会带上雨伞或雨衣。
步骤 2:分析问题
1. 选择文章的最佳标题。
2. 根据文章内容,判断什么情况下会有大雨。
3. 理解“people can also have summer in winters”这句话的意思。
4. 判断英国人通常会带什么出门。
5. 理解为什么英国人经常谈论天气。
步骤 3:解答问题
1. 文章主要描述了英格兰的天气变化,因此最佳标题应为“英格兰的天气”。
2. 根据文章内容,当乌云出现时,会有大雨。
3. “people can also have summer in winters”这句话的意思是“冬天有时会很暖和”。
4. 根据文章内容,英国人通常会带雨伞或雨衣出门。
5. 根据文章内容,英国人经常谈论天气是因为他们可能在一天之内经历四季的变化。