题目
Hobbies are considered leisure activities people engage in to relax and feel less stressed.There are various physical and non-physical leisure activities.Physical activities include walking,running,jogging,hiking,gymnastics,fishing,skating,swimming,basketball,boxing,volleyball,etc. (1) ____ These not only are usually relaxing but also provide skill advancement. Everyone needs a break from responsibilities,and chores! (2) ____ They provide an amazing chance to have fun during selective leisure time.Not only are you able to enjoy recreational pastime,but hobbies allow you to develop skills and values that can last a lifetime.Hobbies might also help you feel more present in the moment. (3) ____ It's actually best to engage in multiple hobbies throughout the week.Explore different types of hobbies to not only find what fits you best but also exceed all benefits hobbies can offer.However,try not to take on so many that you begin to find them taxing(伤脑筋的)or tiring.The entire purpose of hobbies is to relax and enjoy yourself. (4) ____ Therefore,if you're trying out a new hobby,remember to balance your time.Make a schedule of which activities you want to take part in throughout the week. (5) ____ For example,if you like to work up a sweat,then activities such as yoga,dancing,walking,or running might be great hobbies for you to try.And if you enjoy staying in or already have a physically demanding job,you might join a book club,go to an art class,or learn how to cook a new recipe.A.You can do team sports like soccer.B.Never think you can only have one hobby.C.Hobbies allow us to take some time away from life' s duties.D.So make sure you aren't adding additional stress to your life.E.Physical activities reduce stress,strengthen muscles,and help improve moods.F.Moreover,consider your interests and passions when deciding which hobby to choose.G.Non-physical recreational activities include art,problem-solving,reading literature,etc.
Hobbies are considered leisure activities people engage in to relax and feel less stressed.There are various physical and non-physical leisure activities.Physical activities include walking,running,jogging,hiking,gymnastics,fishing,skating,swimming,basketball,boxing,volleyball,etc. (1) ____ These not only are usually relaxing but also provide skill advancement.
Everyone needs a break from responsibilities,and chores! (2) ____ They provide an amazing chance to have fun during selective leisure time.Not only are you able to enjoy recreational pastime,but hobbies allow you to develop skills and values that can last a lifetime.Hobbies might also help you feel more present in the moment.
(3) ____ It's actually best to engage in multiple hobbies throughout the week.Explore different types of hobbies to not only find what fits you best but also exceed all benefits hobbies can offer.However,try not to take on so many that you begin to find them taxing(伤脑筋的)or tiring.The entire purpose of hobbies is to relax and enjoy yourself. (4) ____ Therefore,if you're trying out a new hobby,remember to balance your time.Make a schedule of which activities you want to take part in throughout the week. (5) ____ For example,if you like to work up a sweat,then activities such as yoga,dancing,walking,or running might be great hobbies for you to try.And if you enjoy staying in or already have a physically demanding job,you might join a book club,go to an art class,or learn how to cook a new recipe.
A.You can do team sports like soccer.
B.Never think you can only have one hobby.
C.Hobbies allow us to take some time away from life' s duties.
D.So make sure you aren't adding additional stress to your life.
E.Physical activities reduce stress,strengthen muscles,and help improve moods.
F.Moreover,consider your interests and passions when deciding which hobby to choose.
G.Non-physical recreational activities include art,problem-solving,reading literature,etc.
Everyone needs a break from responsibilities,and chores! (2) ____ They provide an amazing chance to have fun during selective leisure time.Not only are you able to enjoy recreational pastime,but hobbies allow you to develop skills and values that can last a lifetime.Hobbies might also help you feel more present in the moment.
(3) ____ It's actually best to engage in multiple hobbies throughout the week.Explore different types of hobbies to not only find what fits you best but also exceed all benefits hobbies can offer.However,try not to take on so many that you begin to find them taxing(伤脑筋的)or tiring.The entire purpose of hobbies is to relax and enjoy yourself. (4) ____ Therefore,if you're trying out a new hobby,remember to balance your time.Make a schedule of which activities you want to take part in throughout the week. (5) ____ For example,if you like to work up a sweat,then activities such as yoga,dancing,walking,or running might be great hobbies for you to try.And if you enjoy staying in or already have a physically demanding job,you might join a book club,go to an art class,or learn how to cook a new recipe.
A.You can do team sports like soccer.
B.Never think you can only have one hobby.
C.Hobbies allow us to take some time away from life' s duties.
D.So make sure you aren't adding additional stress to your life.
E.Physical activities reduce stress,strengthen muscles,and help improve moods.
F.Moreover,consider your interests and passions when deciding which hobby to choose.
G.Non-physical recreational activities include art,problem-solving,reading literature,etc.
题目解答
答案
(1)推理判断题。根据上文There are various physical and non-physical leisure activities.Physical activities include walking,running,jogging,hiking,gymnastics,fishing,skating,swimming,basketball,boxing,volleyball,etc.(有各种需要体力和不需要体力的休闲活动。需要体力的休闲活动包括散步、跑步、慢跑、徒步旅行、体操、钓鱼、滑冰、游泳、篮球、拳击、排球等)此处说的是休闲活动有需要体力和不需要体力的,G项"不需要体力的娱乐活动包括艺术、解决问题、阅读文学等。"承接上文,符合语境。故选G。
(2)推理判断题。根据上文Everyone needs a break from responsibilities,and chores!(每个人都需要从责任和日常琐事中暂时解脱出来!)可知此处说的是每个人都需要从责任和日常琐事中暂时解脱出来,以及下文They provide an amazing chance to have fun during selective leisure time.(它们提供了一个在有选择的休闲时间玩得开心的绝佳机会)说明爱好为我们提供机会,可以在有选择的时间里玩得开心,C项"爱好让我们从生活的职责中抽出一些时间。"承上启下,符合语境。故选C。
(3)细节理解题。根据下文It's actually best to engage in multiple hobbies throughout the week.(实际上,在一周中从事多种爱好是最好的)此处说的是可以有多种爱好,B项"永远不要认为你只能有一种爱好。"引出下文,符合语境。故选B。
(4)推理判断题。根据上文The entire purpose of hobbies is to relax and enjoy yourself.(爱好的全部目的是放松和玩得开心)可知此处说的是爱好是为了放松和玩得开心,D项"因此,确保你不是在给生活增加额外的压力。"承接上文,符合语境。故选D。
(5)推理判断题。根据下文For example,if you like to work up a sweat,then activities such as yoga,dancing,walking,or running might be great hobbies for you to try.And if you enjoy staying in or already have a physically demanding job,you might join a book club,go to an art class,or learn how to cook a new recipe.(例如,如果你喜欢流汗,那么瑜伽、跳舞、散步或跑步等活动可能是你可以尝试的好爱好。如果你喜欢待在家里或者已经有一份体力要求很高的工作,你可以参加读书会,参加艺术课,或者学习如何烹饪新的食谱)可知此处说的是根据喜好选择适合自己的爱好的例子,F项"此外,在决定选择哪种爱好时,要考虑你的兴趣和热情"引出下文,符合语境。故选F。
(2)推理判断题。根据上文Everyone needs a break from responsibilities,and chores!(每个人都需要从责任和日常琐事中暂时解脱出来!)可知此处说的是每个人都需要从责任和日常琐事中暂时解脱出来,以及下文They provide an amazing chance to have fun during selective leisure time.(它们提供了一个在有选择的休闲时间玩得开心的绝佳机会)说明爱好为我们提供机会,可以在有选择的时间里玩得开心,C项"爱好让我们从生活的职责中抽出一些时间。"承上启下,符合语境。故选C。
(3)细节理解题。根据下文It's actually best to engage in multiple hobbies throughout the week.(实际上,在一周中从事多种爱好是最好的)此处说的是可以有多种爱好,B项"永远不要认为你只能有一种爱好。"引出下文,符合语境。故选B。
(4)推理判断题。根据上文The entire purpose of hobbies is to relax and enjoy yourself.(爱好的全部目的是放松和玩得开心)可知此处说的是爱好是为了放松和玩得开心,D项"因此,确保你不是在给生活增加额外的压力。"承接上文,符合语境。故选D。
(5)推理判断题。根据下文For example,if you like to work up a sweat,then activities such as yoga,dancing,walking,or running might be great hobbies for you to try.And if you enjoy staying in or already have a physically demanding job,you might join a book club,go to an art class,or learn how to cook a new recipe.(例如,如果你喜欢流汗,那么瑜伽、跳舞、散步或跑步等活动可能是你可以尝试的好爱好。如果你喜欢待在家里或者已经有一份体力要求很高的工作,你可以参加读书会,参加艺术课,或者学习如何烹饪新的食谱)可知此处说的是根据喜好选择适合自己的爱好的例子,F项"此外,在决定选择哪种爱好时,要考虑你的兴趣和热情"引出下文,符合语境。故选F。
解析
步骤 1:理解题干信息
题干描述了休闲活动的种类,包括需要体力和不需要体力的活动。需要体力的活动包括散步、跑步、慢跑、徒步旅行、体操、钓鱼、滑冰、游泳、篮球、拳击、排球等。不需要体力的活动包括艺术、解决问题、阅读文学等。这些活动不仅通常令人放松,而且还能提供技能提升的机会。
步骤 2:分析选项
选项A:你可以做像足球这样的团队运动。
选项B:永远不要认为你只能有一种爱好。
选项C:爱好让我们从生活的职责中抽出一些时间。
选项D:因此,确保你不是在给生活增加额外的压力。
选项E:体力活动减轻压力,增强肌肉,帮助改善情绪。
选项F:此外,在决定选择哪种爱好时,要考虑你的兴趣和热情。
选项G:不需要体力的娱乐活动包括艺术、解决问题、阅读文学等。
步骤 3:选择正确答案
(1)根据题干描述,需要体力的活动包括散步、跑步、慢跑、徒步旅行、体操、钓鱼、滑冰、游泳、篮球、拳击、排球等。不需要体力的活动包括艺术、解决问题、阅读文学等。因此,选项G符合题意。
(2)根据题干描述,每个人都需要从责任和日常琐事中暂时解脱出来。爱好为我们提供机会,可以在有选择的时间里玩得开心。因此,选项C符合题意。
(3)根据题干描述,实际上,在一周中从事多种爱好是最好的。因此,选项B符合题意。
(4)根据题干描述,爱好的全部目的是放松和玩得开心。因此,选项D符合题意。
(5)根据题干描述,例如,如果你喜欢流汗,那么瑜伽、跳舞、散步或跑步等活动可能是你可以尝试的好爱好。如果你喜欢待在家里或者已经有一份体力要求很高的工作,你可以参加读书会,参加艺术课,或者学习如何烹饪新的食谱。因此,选项F符合题意。
题干描述了休闲活动的种类,包括需要体力和不需要体力的活动。需要体力的活动包括散步、跑步、慢跑、徒步旅行、体操、钓鱼、滑冰、游泳、篮球、拳击、排球等。不需要体力的活动包括艺术、解决问题、阅读文学等。这些活动不仅通常令人放松,而且还能提供技能提升的机会。
步骤 2:分析选项
选项A:你可以做像足球这样的团队运动。
选项B:永远不要认为你只能有一种爱好。
选项C:爱好让我们从生活的职责中抽出一些时间。
选项D:因此,确保你不是在给生活增加额外的压力。
选项E:体力活动减轻压力,增强肌肉,帮助改善情绪。
选项F:此外,在决定选择哪种爱好时,要考虑你的兴趣和热情。
选项G:不需要体力的娱乐活动包括艺术、解决问题、阅读文学等。
步骤 3:选择正确答案
(1)根据题干描述,需要体力的活动包括散步、跑步、慢跑、徒步旅行、体操、钓鱼、滑冰、游泳、篮球、拳击、排球等。不需要体力的活动包括艺术、解决问题、阅读文学等。因此,选项G符合题意。
(2)根据题干描述,每个人都需要从责任和日常琐事中暂时解脱出来。爱好为我们提供机会,可以在有选择的时间里玩得开心。因此,选项C符合题意。
(3)根据题干描述,实际上,在一周中从事多种爱好是最好的。因此,选项B符合题意。
(4)根据题干描述,爱好的全部目的是放松和玩得开心。因此,选项D符合题意。
(5)根据题干描述,例如,如果你喜欢流汗,那么瑜伽、跳舞、散步或跑步等活动可能是你可以尝试的好爱好。如果你喜欢待在家里或者已经有一份体力要求很高的工作,你可以参加读书会,参加艺术课,或者学习如何烹饪新的食谱。因此,选项F符合题意。