题目
阅读理解。(共 15 小题,每小题 2 分)阅读下列短文,从下面每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项It was the last climb on his try to reach the highest summit(峰顶) on all seven continents. When Christopher Kulish finally got to Mount Everest's 29,035-foot peak, he joined a group known as the"Seven Summits Club". But the 62-year-old Colorado attorney passed away suddenly Monday after returning to the first camp below the mountain's summit. He's the second American to die in the past week after reaching Everest's highest point. At least 11 people have died on Mount Everest this year.The deaths come among reports of overcrowding on the popular mountain. The Nepali government gave a total of 381 permits to climb Everest this year. For some climbers, that traffic has meant longer wait times — some told the Himalayan Times the wait has been over two hours between the last camp and the peak. Mountaineer Vanessa O'Brien said when there's a crowd, being a more experienced climber won't help you. "It doesn't matter if you're the best race car driver in the world. If you're stuck in traffic, you're stuck in traffic," she said in an interview.Still, Christopher's family said he'd been mountain climbing for five decades. He arrived at the base camp nearly two months before his climb, so he could give himself time to adapt to the conditions. When he made his journey, his family said he was climbing with a small group in almost ideal conditions after some of the overcrowding had cleared.21.What do we know about Christoper?A.He has reached the highest point on all seven continents.B.He joined the "Seven Summits Club" at the foot of the mountain.C.11 people following him died after reaching the Everest peak this year.D.He died from a heart attack before he got to the mountain's summit.22.What made longer wait times on Mount Everest?A.Lacking guides.B.Over-crowding.C.Getting government's permission.D.Bad weather.23.What does the underlined sentence mean in the Paragraph 2?A.It doesn't matter when you are stuck in traffic.B.You have no choice but to wait when you are stuck in traffic.C.It's important to be a good driver when there is a traffic jam.D.It's common that too many climbers are on the way to the peak.24.Why did Christopher arrive at the base camp so early before climbing?A.To wait for his friend.B.To learn about the mountain.C.To clear the traffic jam.D.To adapt to conditions earlier.25.What's the key to Christoper's success?A.The permission from the Nepali government.B.The ideal conditions after overcrowding.C.Good weather.D.Strong body.阅读下列短文,从下面每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项A scientist goes to a forest to study monkeys. He or she wants to study their habits and behavior. But the problem is: how to know who's who?In the past, scientists had to make marks on each of the animals to distinguish them. But in the future, they may have a much easier way to tell them apart thanks to facial recognition technology.A research team from China's Northwest University is using facial recognition technology to identify thousands of snub-nosed monkeys (金丝猴) that live on Qinling Mountain in Shaanxi province.Similar to human facial recognition, the technology that is used to identify monkeys uses their facial features to create a database that includes every monkey, Xinhua reported."When the system is fully developed, we can connect it with cameras set up in the mountains. The system will automatically recognize the monkeys, name them and analyze their behavior," said Zhang He, a member of the research team."For each snub-nosed monkey, we have 700 to 800 image samples, and the recognition success rate is 94 percent," Zhang added.Compared with facial recognition technology for humans, facial recognition technology for monkeys is more complicated because monkeys have hairier faces. The color of their hair causes them to blend into their environment. These factors make it harder for computers to do the job."Monkeys do not cooperate with researchers in the same way humans do. It is difficult to take high-quality pictures and videos of them, which are needed to improve the system," said Li Baoguo, leader of the research team.Currently, there are about 4,000 snub-nosed monkeys living on Qinling Mountain. The team's goal is to successfully identify every monkey that lives there.26.What problem do scientists face while studying monkeys?A.How to mark them.B.How to tell them apart.C.How to understand their behavior.D.How to use facial recognition technology.27.Which of the following is TRUE about facial recognition technology for monkeys?A.It needs to be connected to cameras to work.B.It works better than human facial recognition.C.It was developed by a research team in Shanxi province.D.It requires a database of about 700 to 800 pictures of monkeys.28.What does "these factors" in Paragraph 7 refer to?a. image samplesb. hairy facesc. hair colord. the environmentA.abB.acC.bcD.bd29.According to Li Baoguo, the system _____.A.has been fully developedB.has a high recognition success rateC.is similar to human facial recognitionD.needs high-quality pictures to improve30.What is the passage mainly about?A. scientific study of snub-nosed monkeys on Qinling Mountain.B.The use of facial recognition technology for studying monkeys.C.The difficulties of using facial recognition technology for monkeys.D.ifferent ways to identify snub-nosed monkeys on Qinling Mountain.阅读下列短文,从下面每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项It's not easy to make an award-winning film. It's even harder for a filmmaker to win a lifetime achievement award. Chinese director Ang Lee was recently given this honor by the British Academy of Film and Television Arts.The academy called him"one of the world's most pioneering and revered contemporary (当代) filmmakers". He has made many classic films in different genres. More importantly, whether it's an Eastern or Western story, he is able to bring out its "original flavor", Sohu News said.Lee came to fame in the 1990s with a comedy trilogy (三部曲) that he calls Father Knows Best. In these three films, he told stories about Chinese families. The success of the trilogy paved his way to Hollywood. He then was hired to direct an adaptation of the British novel Sense and Sensibility (《理智与情感》), as well as the American drama The Ice Storm and superhero movie Hulk. His career reached a peak with Crouching Tiger, Hidden Dragon (《卧虎藏龙》). The film is an exciting combination of different genres — historical romance, martial arts and the classic American Western.Lee's deep understanding of both East and West comes from his life experience. Born in Taiwan, Lee later studied filmmaking in the US. After graduation, he stayed in Hollywood to look for opportunities. He experienced six years of "development hell" in which he had nearly no income and no chance to direct.But Lee says the "movie gods" have been very good to him, so he values every chance. In recent years, he has been trying new filmmaking technology, including high-frame rate (高帧率) filming, 3D and other innovations (创新) that he believes are the future of film. "A part of you has to keep honest and fresh. I just hope my whole career is like a never-ending film school," Lee said.31.Ang Lee won the lifetime achievement award from the British Academy of Film and Television Arts for ______.A.his excellent English-language filmsB.winning every other BAFTA film awardC.his outstanding work in filmmakingD.selflessly helping young filmmakers32.Which film helped Lee reach the highest point in his career?A.HulkB.The Ice StormC.Sense and SensibilityD.Crouching Tiger, Hidden Dragon33.Why can Lee bring out the original flavor of both Eastern and Western films ?A.Because he has made films in many different genres.B.ecause he has personally experienced both cultures.C.Because he learned to make films as a professional.D.Because he worked in Hollywood for a long time.34.What does the word "hell" in Paragraph 4 mean?A.a serious punishmentB.a difficult situationC.secret preparationsD.a process of learning35.What do we know about Lee from the last paragraph?A.He has never stopped learning new things.B.He believes in his talent for directing movies.C.He enjoys sharing his predictions about the future of film.D.He depends on the latest technology to produce good films.
阅读理解。(共 15 小题,每小题 2 分)阅读下列短文,从下面每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项It was the last climb on his try to reach the highest summit(峰顶) on all seven continents. When Christopher Kulish finally got to Mount Everest's 29,035-foot peak, he joined a group known as the"Seven Summits Club". But the 62-year-old Colorado attorney passed away suddenly Monday after returning to the first camp below the mountain's summit. He's the second American to die in the past week after reaching Everest's highest point. At least 11 people have died on Mount Everest this year.The deaths come among reports of overcrowding on the popular mountain. The Nepali government gave a total of 381 permits to climb Everest this year. For some climbers, that traffic has meant longer wait times — some told the Himalayan Times the wait has been over two hours between the last camp and the peak. Mountaineer Vanessa O'Brien said when there's a crowd, being a more experienced climber won't help you. "It doesn't matter if you're the best race car driver in the world. If you're stuck in traffic, you're stuck in traffic," she said in an interview.Still, Christopher's family said he'd been mountain climbing for five decades. He arrived at the base camp nearly two months before his climb, so he could give himself time to adapt to the conditions. When he made his journey, his family said he was climbing with a small group in almost ideal conditions after some of the overcrowding had cleared.21.What do we know about Christoper?A.He has reached the highest point on all seven continents.B.He joined the "Seven Summits Club" at the foot of the mountain.C.11 people following him died after reaching the Everest peak this year.D.He died from a heart attack before he got to the mountain's summit.22.What made longer wait times on Mount Everest?A.Lacking guides.B.Over-crowding.C.Getting government's permission.D.Bad weather.23.What does the underlined sentence mean in the Paragraph 2?A.It doesn't matter when you are stuck in traffic.B.You have no choice but to wait when you are stuck in traffic.C.It's important to be a good driver when there is a traffic jam.D.It's common that too many climbers are on the way to the peak.24.Why did Christopher arrive at the base camp so early before climbing?A.To wait for his friend.B.To learn about the mountain.C.To clear the traffic jam.D.To adapt to conditions earlier.25.What's the key to Christoper's success?A.The permission from the Nepali government.B.The ideal conditions after overcrowding.C.Good weather.D.Strong body.阅读下列短文,从下面每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项A scientist goes to a forest to study monkeys. He or she wants to study their habits and behavior. But the problem is: how to know who's who?In the past, scientists had to make marks on each of the animals to distinguish them. But in the future, they may have a much easier way to tell them apart thanks to facial recognition technology.A research team from China's Northwest University is using facial recognition technology to identify thousands of snub-nosed monkeys (金丝猴) that live on Qinling Mountain in Shaanxi province.Similar to human facial recognition, the technology that is used to identify monkeys uses their facial features to create a database that includes every monkey, Xinhua reported."When the system is fully developed, we can connect it with cameras set up in the mountains. The system will automatically recognize the monkeys, name them and analyze their behavior," said Zhang He, a member of the research team."For each snub-nosed monkey, we have 700 to 800 image samples, and the recognition success rate is 94 percent," Zhang added.Compared with facial recognition technology for humans, facial recognition technology for monkeys is more complicated because monkeys have hairier faces. The color of their hair causes them to blend into their environment. These factors make it harder for computers to do the job."Monkeys do not cooperate with researchers in the same way humans do. It is difficult to take high-quality pictures and videos of them, which are needed to improve the system," said Li Baoguo, leader of the research team.Currently, there are about 4,000 snub-nosed monkeys living on Qinling Mountain. The team's goal is to successfully identify every monkey that lives there.26.What problem do scientists face while studying monkeys?A.How to mark them.B.How to tell them apart.C.How to understand their behavior.D.How to use facial recognition technology.27.Which of the following is TRUE about facial recognition technology for monkeys?A.It needs to be connected to cameras to work.B.It works better than human facial recognition.C.It was developed by a research team in Shanxi province.D.It requires a database of about 700 to 800 pictures of monkeys.28.What does "these factors" in Paragraph 7 refer to?a. image samplesb. hairy facesc. hair colord. the environmentA.abB.acC.bcD.bd29.According to Li Baoguo, the system _____.A.has been fully developedB.has a high recognition success rateC.is similar to human facial recognitionD.needs high-quality pictures to improve30.What is the passage mainly about?A. scientific study of snub-nosed monkeys on Qinling Mountain.B.The use of facial recognition technology for studying monkeys.C.The difficulties of using facial recognition technology for monkeys.D.ifferent ways to identify snub-nosed monkeys on Qinling Mountain.阅读下列短文,从下面每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项It's not easy to make an award-winning film. It's even harder for a filmmaker to win a lifetime achievement award. Chinese director Ang Lee was recently given this honor by the British Academy of Film and Television Arts.The academy called him"one of the world's most pioneering and revered contemporary (当代) filmmakers". He has made many classic films in different genres. More importantly, whether it's an Eastern or Western story, he is able to bring out its "original flavor", Sohu News said.Lee came to fame in the 1990s with a comedy trilogy (三部曲) that he calls Father Knows Best. In these three films, he told stories about Chinese families. The success of the trilogy paved his way to Hollywood. He then was hired to direct an adaptation of the British novel Sense and Sensibility (《理智与情感》), as well as the American drama The Ice Storm and superhero movie Hulk. His career reached a peak with Crouching Tiger, Hidden Dragon (《卧虎藏龙》). The film is an exciting combination of different genres — historical romance, martial arts and the classic American Western.Lee's deep understanding of both East and West comes from his life experience. Born in Taiwan, Lee later studied filmmaking in the US. After graduation, he stayed in Hollywood to look for opportunities. He experienced six years of "development hell" in which he had nearly no income and no chance to direct.But Lee says the "movie gods" have been very good to him, so he values every chance. In recent years, he has been trying new filmmaking technology, including high-frame rate (高帧率) filming, 3D and other innovations (创新) that he believes are the future of film. "A part of you has to keep honest and fresh. I just hope my whole career is like a never-ending film school," Lee said.31.Ang Lee won the lifetime achievement award from the British Academy of Film and Television Arts for ______.A.his excellent English-language filmsB.winning every other BAFTA film awardC.his outstanding work in filmmakingD.selflessly helping young filmmakers32.Which film helped Lee reach the highest point in his career?A.HulkB.The Ice StormC.Sense and SensibilityD.Crouching Tiger, Hidden Dragon33.Why can Lee bring out the original flavor of both Eastern and Western films ?A.Because he has made films in many different genres.B.ecause he has personally experienced both cultures.C.Because he learned to make films as a professional.D.Because he worked in Hollywood for a long time.34.What does the word "hell" in Paragraph 4 mean?A.a serious punishmentB.a difficult situationC.secret preparationsD.a process of learning35.What do we know about Lee from the last paragraph?A.He has never stopped learning new things.B.He believes in his talent for directing movies.C.He enjoys sharing his predictions about the future of film.D.He depends on the latest technology to produce good films.
题目解答
答案
22.B23.B24.D25.B[考点]人物传记类,记叙文[解析][分析]文章大意:本文通过克里斯托弗·库利什最终到达29035英尺高的珠穆朗玛峰后却突然死亡的事情说明了在登珠穆朗玛峰过程中的拥堵问题。[点评]考查阅读理解。首先通读全文,理解文章大意,然后分析问题和选项,从文中找到依据,最后得出答案。21.细节理解题。根据文中第一段 It was the last climb on his try to reach the highest summit(峰顶) on all seven continents. When Christopher Kulish finally got to Mount Everest's 29,035-foot peak, he joined a group known as the"Seven Summits Club". 可知, 克里斯托弗登上了七大洲的最高点。故选A。22.细节理解题。根据文中第二段 . For some climbers, that traffic has meant longer wait times — some told the Himalayan Times the wait has been over two hours between the last camp and the peak. 可知,过渡拥挤让珠穆朗玛峰的等待时间变长 ,故选B。23.词句猜测题。根据第二段 Mountaineer Vanessa O'Brien said when there's a crowd, being a more experienced climber won't help you. 登山者瓦妮莎·奥布莱恩(Vanessa O'Brien)说,当人群拥挤时,一个更有经验的登山者对你没有帮助。 和后面所说 It doesn't matter if you're the best race car driver in the world. 就算你是世界上最好的赛车手也没关系用。可知,此处指“ 如果你被堵在路上了,那你就卡住了, ”,也就是说“ 当你被堵在路上时,除了等待,你别无选择。 ”故选B。24.细节理解题。根据文中第三段 He arrived at the base camp nearly two months before his climb, so he could give himself time to adapt to the conditions. 可知,克里斯托弗在登山前那么早就到达大本营是为了更早适应环境。故选D。25.细节理解题。根据文中最后 his family said he was climbing with a small group in almost ideal conditions after some of the overcrowding had cleared.他的家人说,在一些过度拥挤的人群被疏散后,他和一小群人在近乎理想的条件下登山。可知,克里斯托弗成功的关键是过度拥挤后的理想状况。故选B。[答案] 26.B27.A28.C29.D30.B[考点]科普类,说明文[解析][分析]文章大意:本文主要介绍了使用面部识别技术来研究猴子的基本情况。[点评]考查阅读理解。首先通读全文,理解文章大意,然后分析问题和选项,从文中找到依据,最后得出答案。26.细节理解题。根据文中第一段 But the problem is: how to know who's who?但问题是:如何知道谁是谁?可知,科学家在研究猴子时面临的问题是:如何区分它们。故选B。27.细节理解题。根据文中第五段 When the system is fully developed, we can connect it with cameras set up in the mountains. 可知, 猴子的面部识别技术需要连接摄影机才能工作。A项表述正确,故选A。28.词句猜测题。根据前面 because monkeys have hairier faces. The color of their hair causes them to blend into their environment. 因为猴子的脸多毛。他们头发的颜色使他们融入环境。 可知,此处指毛茸茸的脸和头发颜色使计算机更难完成这项工作。所以这些因素指的是毛茸茸的脸和头发颜色,故选C。29.细节理解题。根据李保国所说 It is difficult to take high-quality pictures and videos of them, which are needed to improve the system, 可知,他认为这个系统需要高质量的图片来改善,故选D。30.主旨大意题。根据本文内容可知,本文主要介绍了使用面部识别技术来研究猴子的基本情况。故选B。[答案] 31.C32.D33.B34.B35.A[考点]人物传记类,记叙文[解析][分析]文章大意:本文主要讲述了李安及他的电影事业的主要成就。[点评]考查阅读理解。首先通读全文,理解文章大意,然后分析问题和选项,从文中找到依据,最后得出答案。31.细节理解题。根据文中第二段所述 The academy called him"one of the world's most pioneering and revered contemporary (当代) filmmakers". He has made many classic films in different genres. More importantly, whether it's an Eastern or Western story, he is able to bring out its "original flavor", Sohu News said. 可知, 李安获得了英国电影电视艺术学院的终身成就奖是因为他在电影制作方面的杰出工作,故选C。32.细节理解题。根据文中第三段 His career reached a peak with Crouching Tiger, Hidden Dragon (《卧虎藏龙》). 可知《卧虎藏龙》使他的事业达到了顶峰 , 故选D。33.细节理解题。根据文中第三段 Lee's deep understanding of both East and West comes from his life experience. 可知, 李安能呈现出东西方电影的原汁原味是因为他亲身体验了两种文化。故选B。34.词句猜测题。根据后面的定语从句 in which he had nearly no income and no chance to direct. 在那里几乎没有收入,也没有机会当导演。 可知,此处指的是“困难的处境”,故选B。35.推理判断题。根据最后一段李安所说 A part of you has to keep honest and fresh. I just hope my whole career is like a never-ending film school, 你的一部分必须保持诚实和新鲜。我只希望我的整个职业生涯就像一个永无止境的电影学校, 可推知, 他从未停止学习新事物。 故选A。