题目
Shut up!-|||-or else I`ll @-|||-kill you!Looking at the undone homework on his desk always makes David feel uncomfortable.Often,David leaves his homework behind and surfs the Internet or watches TV instead,waiting until the last minute. "The longer I wait,the more I worry." says David,aged 15. Everyone procrastinates(拖延)because they want to feel good now.The way to do that is to avoid the task.You can procrastinate on nearly anything,even enjoyable tasks such as planning a vacation. "Some people procrastinate cleaning.Some people procrastinate by cleaning," says Professor Peter Stone.Research has shown that the top tasks that young people procrastinate are studying and going to bed. "The most important cause for procrastination is that people are afraid of failure,of not meeting others expectations(期待)," Stone adds. Some people usually feel confident about procrastination.They think they could do things better.But researchers disagree. "I did a study several years ago,asking procrastinators to finish a task in a certain period of time," says Stone. "They did worse than non-procrastinators (people who don't procrastinate):they made more mistakes and they took longer.But they thought they did better." No matter what the cause is procrastination is not going to be good for you.For example,bedtime procrastination can lead to sleeplessness,which in turn can cause many other health problems. For those who need some drives to stop procrastinating,the best advice might be to take action first.If you've been procrastinating on exercise,just put on your walking shoes.A little bit of progress will get you moving.Next,find something to help you remember to take action If you want to go to bed at 10:30 pm,you might set a timed dimmer switch(渐暗开关) at 10 p.m..When the lights are dimmer,you'll start going to bed.It works for most people.Finally,reward yourself every time you make progress.For example,after you've run 3 km,enjoy your favorite ice-cream.But be careful:it won't work the other way around.(1)How does the writer lead into the topic of procrastination in Paragraph One? ____ A.By raising a question.B.y listing numbers.C.By giving an example.(2)What is the most important reason for people's procrastination? ____ A.Procrastinators can do jobs better.B.They hope to finish the top tasks first.C.Procrastinators fear to lose and let others down.(3)From Stone's study we can know that ____ .A.procrastination does no good to peopleB.doing cleaning is a good way to procrastinateC.procrastinators work better than non-procrastinators(4)The underlined word "reward" in Paragraph Four probably means ____ .A.奖励B.打击C.提升(5)What can be the best title for this passage? ____ A. day of a procrastinator.B.Say goodbye to procrastination.C.Want to feel good now?Procrastinate!
Looking at the undone homework on his desk always makes David feel uncomfortable.Often,David leaves his homework behind and surfs the Internet or watches TV instead,waiting until the last minute. "The longer I wait,the more I worry." says David,aged 15.Everyone procrastinates(拖延)because they want to feel good now.The way to do that is to avoid the task.You can procrastinate on nearly anything,even enjoyable tasks such as planning a vacation. "Some people procrastinate cleaning.Some people procrastinate by cleaning," says Professor Peter Stone.Research has shown that the top tasks that young people procrastinate are studying and going to bed. "The most important cause for procrastination is that people are afraid of failure,of not meeting others expectations(期待)," Stone adds.
Some people usually feel confident about procrastination.They think they could do things better.But researchers disagree. "I did a study several years ago,asking procrastinators to finish a task in a certain period of time," says Stone. "They did worse than non-procrastinators (people who don't procrastinate):they made more mistakes and they took longer.But they thought they did better." No matter what the cause is procrastination is not going to be good for you.For example,bedtime procrastination can lead to sleeplessness,which in turn can cause many other health problems.
For those who need some drives to stop procrastinating,the best advice might be to take action first.If you've been procrastinating on exercise,just put on your walking shoes.A little bit of progress will get you moving.Next,find something to help you remember to take action If you want to go to bed at 10:30 pm,you might set a timed dimmer switch(渐暗开关) at 10 p.m..When the lights are dimmer,you'll start going to bed.It works for most people.Finally,reward yourself every time you make progress.For example,after you've run 3 km,enjoy your favorite ice-cream.But be careful:it won't work the other way around.
(1)How does the writer lead into the topic of procrastination in Paragraph One? ____
A.By raising a question.
B.y listing numbers.
C.By giving an example.
(2)What is the most important reason for people's procrastination? ____
A.Procrastinators can do jobs better.
B.They hope to finish the top tasks first.
C.Procrastinators fear to lose and let others down.
(3)From Stone's study we can know that ____ .
A.procrastination does no good to people
B.doing cleaning is a good way to procrastinate
C.procrastinators work better than non-procrastinators
(4)The underlined word "reward" in Paragraph Four probably means ____ .
A.奖励
B.打击
C.提升
(5)What can be the best title for this passage? ____
A. day of a procrastinator.
B.Say goodbye to procrastination.
C.Want to feel good now?Procrastinate!
题目解答
答案
(1)细节理解题。根据第一段Looking at the undone homework on his desk always makes David feel uncomfortable.Often,David leaves his homework behind and surfs the Internet or watches TV instead,waiting until the last minute.(看着桌上未完成的作业,大卫总是感到不自在。通常,大卫会把作业抛在脑后,上网或看电视,直到最后一分钟。)可知作者第一段中通过举例引出拖延的话题。故选C。
(2)细节理解题。根据第二段The most important cause for procrastination is that people are afraid of failure,of not meeting others expectations.(拖延最重要的原因是人们害怕失败,害怕达不到别人的期望。)可知人们拖延的最重要原因是拖延者害怕失败,让别人失望。故选C。
(3)细节理解题。根据倒数第二段No matter what the cause is procrastination is not going to be good for you.(不管原因是什么,拖延对你都没有好处。)可知从斯通的研究中我们可以知道拖延对人没有好处。故选A。
(4)词义理解题。根据最后一段Finally,reward yourself every time you make progress.For example,after you've run 3 km,enjoy your favorite ice-cream.(最后,每次进步都要...自己。例如,跑完3公里后,享受你最喜欢的冰淇淋。)可知"reward "的意思是"奖励"。故选A。
(5)标题概括题。根据最后一段For those who need some drives to stop procrastinating .the best advice might be to take action first.(对于那些需要一些动力来停止拖延的人。最好的建议可能是先采取行动。)可知文章主要讲述的是拖延的问题,讲述停止拖延的一些举措。B选项"对拖延说不"符合。故选B。
(2)细节理解题。根据第二段The most important cause for procrastination is that people are afraid of failure,of not meeting others expectations.(拖延最重要的原因是人们害怕失败,害怕达不到别人的期望。)可知人们拖延的最重要原因是拖延者害怕失败,让别人失望。故选C。
(3)细节理解题。根据倒数第二段No matter what the cause is procrastination is not going to be good for you.(不管原因是什么,拖延对你都没有好处。)可知从斯通的研究中我们可以知道拖延对人没有好处。故选A。
(4)词义理解题。根据最后一段Finally,reward yourself every time you make progress.For example,after you've run 3 km,enjoy your favorite ice-cream.(最后,每次进步都要...自己。例如,跑完3公里后,享受你最喜欢的冰淇淋。)可知"reward "的意思是"奖励"。故选A。
(5)标题概括题。根据最后一段For those who need some drives to stop procrastinating .the best advice might be to take action first.(对于那些需要一些动力来停止拖延的人。最好的建议可能是先采取行动。)可知文章主要讲述的是拖延的问题,讲述停止拖延的一些举措。B选项"对拖延说不"符合。故选B。